(Elite)Idrætsudøveren

Mentaltræning

At kunne præstere under pres, bevare fokus og koncentration og bevare motivationen til at træne hårdt hver dag er en nødvendighed som eliteidrætsudøver.

Det kan dog være svært, hvis man kæmper med frygten for at fejle, tvivl på egne evner eller nervøsitet i præstations-øjeblikket.

Som eliteidrætsudøver fokuserer man meget på at finpudse sine fysiske, tekniske og taktiske skills, men de mentale bør trænes i lige så høj grad.

Som eliteidrætsudøver, står man ofte i svære situationer, hvor mange følelser og tanker er på spil. Det kræver bevidsthed og daglig mental træning og værktøjer at kunne håndtere.

Som sports-psykologisk konsulent kan jeg hjælpe dig;

…som ønsker at præstere bedre.
…som kæmper med frygten for at fejle.
…som er mentalt træt.
…som mentalt skal står i eller skal tilbage fra en skade.
…som kæmper med nervøsitet inden en vigtig præstation.
…som har svært ved at trives i et hårdt kompetitivt miljø.
…eller dig, som tvivler på dig selv og dine egne evner.

Med mentale samtaler, værktøjer og redskaber kan vi højne din præstation, niveauet i din daglige træning og din generelle trivsel.

Fysisktræning

Fysisktræning i form at styrketræning, koordinationstræning, skadesforebyggende træning etc. er vigtig for (elite)idrætsøveren, og det er meget godt for børn og unge at lære forskellige færdigheder i en ung alder for at udvikle en stærk muskel-, sene- og skeletstruktur, og gode koordinationsevner, hvilket er gavnligt lige meget, hvilken idrætsgren man dyrker.

Det skaber først og fremmest en god fysisk udvikling for unge at arbejde med deres krop udenfor idrætten, men derudover skaber det gode forudsætninger for at forebygge skader og opbygge en stærk base.

Som fysisktræner og fysioterapeut vil jeg tilpasse træningen til den enkeltes fysiske udvikling, alder og idrætsgren, og hjælpe med at opbygge en god ugentlig struktur.

Jeg vil skabe motivation hos den unge til at lave basale, men vigtige bevægemønstre og gøre den fysiske træning sjov.

Fysioterapi

Det kan være svært at håndtere og bevare motivationen til at genoptræne, især hvis det er et længerevarende skadesforløb. Ved smerter eller en skade er det vigtigt at få den rette vejledning og hjælp til at komme tilbage til sin idræt.

Som fysioterapeut kan jeg hjælpe med at vejlede og behandle skaden og skabe den rette struktur i træning og behandling. Jeg vil hjælpe med at se muligheder og løsninger og bevare motivationen.

Jeg arbejder med et individuelt fokus, hvor jeg ikke kun behandler skaden, men ser det hele menneske.

Jonas, 13 år

7. klasse-elev og håndboldspiller

Simon, 17 år

Håndboldspiller og HHX-studerende

Mor til Ole, 15 år (korsbåndoperet)

Vi henvendte os til Marie og Mind over matter fordi vi havde hørt fra andre det det var en godt

Alle tre gange har vi oplevet at Marie er professionel omkring træningen og at det den mentale tilstand hos vores unge er i fokus, så fysisk træning og det mentale tilstand vægter meget højt.

Marie kommer hele vejen rundt og presser på når det er nødvendigt.

Vi oplever at Marie er optaget af hvordan den unges mentale tilstand er, hun arbejder med den frustration der opstår i en lang genoptræning eller skades situation så de bliver ved med at have lyst til at træne. Hun har øje for hvordan hun bedst får den unge til at træne og laver afvekslinger i træningen.

Vi oplever at Maries engagement er ægte, stort og meget værdifuldt, hun møder de unge med respekt og forventning. Hun viser tydeligt hvad hun forventer af dem og siger hvad de kan forvente af hende.

De unge får en ugeplan tilsendt på deres mobil, så de hele tiden har det ved hånden på det medie de bruger.

Vi vil helt sikker benytte Marie og Mind Over Matter igen, hvis et behov opstår.